Sporturi de iarna practicabile in Romania. Schi, patinaj sau snowboard?

Fiecare anotimp are propriile reguli când vine vorba de aura vremii. Și în orice moment al anului poți face tot felul de sporturi. Cine a spus că în îngheț și zăpadă nu te poți distra în timp ce îți stimulezi mușchii?

În Romania sau în străinătate – avem multe oportunități pentru sporturile de iarnă, care includ săniușul, schiul, hocheiul pe gheață, snowboardingul și patinajul.

La fel ca în cazul altor sporturi, și cele de iarnă necesită o pregătire adecvată atunci când vine vorba de echipament. Pentru că este imposibil să patinezi fără patine sau să urci cu sania fără a avea una.

Sporturile de iarnă aduc multă distracție atât copiilor, cât și adulților. În prezent, pârtiile de schi sunt pline.

Ținuta pentru sporturi de iarnă este formată din mai multe elemente de bază. Acestea sunt:

 • lenjerie termoactivă – aderă la corp, drenează bine umezeala;
 • șosete de schi – șosetele obișnuite nu sunt suficiente pentru a vă încălzi picioarele timp de câteva ore la frig. Ar trebui să fie mai lungi, astfel încât să acopere tibiile;
 • hanorac funcțional – al doilea strat de îmbrăcăminte, responsabil de asigurarea confortului termic
 • geaca de schi – ar trebui să aibă câteva caracteristici de bază; trebuie să aibă o membrană (este o tehnologie specială care protejează perfect împotriva vântului rece), să fie impermeabila, iar în partea de jos să aibă o centură care să împiedice pătrunderea zăpezii sub haine;
 • pantaloni de schi – trebuie să fie impermeabili și să fie vătuiți corespunzător. Mai mult, la fel ca o jachetă, ar trebui să protejeze împotriva vântului rece.
 • mănuși – protejează degetele de îngheț, dar trebuie construite în așa fel încât să poți prinde ferm bețele de schi;
 • cască – aici ar trebui și un fes special pentru protecție optimă împotriva frigului.

Sporturile de iarnă nu sunt doar schi și snowboarding. Iarna, mergem la patinaj, jogging și nordic walking. Dar asta nu este tot. Merită, de asemenea, să vă interesați de sporturile de iarnă complet noi, cum ar fi ciclismul pe zăpadă.

O ținută bine aleasă este doar jumătate din luptă. De asemenea, veți avea nevoie de echipament de iarnă adecvat. Pe lângă schi și snowboard, ai nevoie de câteva accesorii pentru pârtie. Mai întâi trebuie să aveți grijă de siguranță – deci veți avea nevoie de o cască. Alegeți un model care vă protejează bine capul:

 • producătorii de căști de schi folosesc multe tehnologii interesante care susțin siguranța. În prezent, căștile cu tehnologie MIPS sunt deja un standard, datorită cărora energia din impact este redirecționată departe de corpul dumneavoastră.

Unele dintre căștile de schi sunt fabricate în tehnologia In Mold – carcasa este integrată cu spuma interioară, ceea ce o face mai compactă.

Ochelarii sunt accesorii indispensabile pentru practicarea sporturilor de iarnă. Și aici avem o selecție foarte mare de modele cu proprietăți diferite.

Ochelarii de schi buni ar trebui să fie ochelari care nu se aburesc și să nu împiedice vizibilitatea schiorul sau să-l orbească. Al doilea număr este potrivirea cadrelor. Lățimea câmpului vizual al schiorului depinde de forma lor, deci merită luată în considerare alegerea lor.

De mai multe sezoane, costumele de schi au revenit în tendințe și sunt foarte populare pe pârtii. Este demn de remarcat faptul că, în trecut, costumele de schi erau de asemenea utilizate destul de des, dar din cauza unor defecte de design și materiale, acestea au fost înlocuite cu articole de îmbrăcăminte din două piese.

Cu toate acestea, tehnologiile actuale sunt mult mai moderne și garantează un confort mai mare de utilizare. În plus, salopeta oferă o protecție excelentă împotriva frigului, umezelii, zăpezii sau a gheții, ceea ce le crește semnificativ funcționalitatea.

Costumele de schi sunt o alternativă excelentă la o geacă de schi tradițională, însoțită de pantaloni groși și grei.

Conform https://www.salopetaskidama.ro sarcinile de bază ale unui costum de schi includ menținerea temperaturii corporale corecte, protejarea schiorului de umezeală și transportarea eficientă a umezelii spre exterior.

Caracteristicile unei bune salopete de ski ieftine:

 • garantează un confort excelent de utilizare în toate condițiile
 • a fost realizată din materiale respirabile
 • are fermoare impermeabile
 • previne pătrunderea zăpezii sub costum
 • are lungimea potrivită, de exemplu, ajunge până la glezne
 • are parametri optimi de rezistență la apă și respirabilitate (5000 g / m2 / 25 g)
 • este fabricat din material flexibil, dar ferm, care, totuși, nu restricționează mișcarea
 • poate avea fermoare la încheieturi și glezne, glugă detașabilă și alte accesorii.

Costumele de schi sunt cele mai des utilizate pentru copii, dar există și variante pentru adulți. Prin urmare, atunci când decideți sa cumparati un costum de schi pentru un copil, merită să aveți în vedere elemente precum:

 • dimensiunea corect ajustată,
 • partea exterioară impermeabilă,
 • versatilitatea aplicațiilor, astfel încât copilul să poată folosi salopeta, de exemplu, pe sanie sau chiar într-o plimbare de zi geroasă.

Dorești să te distrezi pe pârtie în Romania? Atunci găsiți câteva jachete de schi cu reduceri de până la -50% care sunt rezistente la vânt și umezeală, pantaloni de schi care oferă flexibilitate maximă în timp ce rămâneți uscat și lenjerie de corp esențială pentru bărbați și femei.

Completați-vă ținuta de schi cu hanorace ușoare și termice, mănuși speciale și șosete și căciuli calduroase confortabile. Pregătește-te pentru următoarea ta aventură în condiții de siguranță.

Schiatul este un sport exigent, dar cu o pregătire adecvată veți obține o mulțime de satisfacții încă din primele ore pe pârtie.

De asemenea, schiatul este considerat un sport scump – dintr-un motiv bun. Un set de schiuri cu cizme și legături costă câteva sute de euro cel puțin și uneori, trebuie să plătiți un permis de schi înainte de a merge pe pârtie.

În zona fiecărei stații de schi există un serviciu de închiriere schiuri și ghete, iar prețurile serviciului nu sunt excesive. De asemenea, specialiștii vă vor ajuta să alegeți modelul potrivit pentru silueta dvs.

Veți petrece cel puțin câteva ore pe zi pe pantă purtând cizme înalte, rigide, cu greutate suplimentară sub formă de schiuri. Va trece ceva timp înainte de a vă obișnui cu noul echipament, așa că merită să aveți grijă deosebită de confortul picioarelor.

Să începem cu ceea ce este cel mai aproape de corp, adică șosete. Pe piață veți găsi numeroase modele special concepute pentru schiorii care îndeplinesc cele mai importante 2 funcții: confortul termic și libertatea de mișcare.

Alegeți șosete lungi, care se termină chiar sub genunchi – în acest fel, vântul rece nu va pătrunde sub pantaloni. Materialul șosetelor ar trebui să ofere cea mai bună izolare termică posibilă și să se potrivească bine piciorului – acest lucru vă va oferi libertate de mișcare și va activa proprietățile termoactive ale țesăturii tricotate.

Ai deja noile tale șosete? Luați-le cu dvs. la magazin sau la închirierea de echipamente, deoarece odată ce le-ați încăltat, va fi mai ușor să reglați pantofii. Un model selectat corect ar trebui să vă lase 0,5-1 cm spațiu în interiorul pantofului, astfel încât să puteți mișca degetele liber.

Pantofii prea strânși vor opri circulația sângelui picioarelor, ceea ce va duce la înghețarea mult mai rapidă. Lățimea superioară este, de asemenea, importantă – dacă piciorul se va deplasa lateral în cizmă, va fi mult mai dificil să păstrați controlul asupra schiurilor.

Dacă nu te prăbușești, nu vei învăța

Pe o pârtie de schi, acest proverb popular trebuie luat la propriu! Înainte de a intra în practică și a prinde încredere, probabil că veți avea parte de câteva căzaturi, așa că fiți pregătiți pentru ele din timp.

Începeți cu ținuta potrivită: Schiatul este cel mai bun cu haine din materiale impermeabile care nu se vor uda nici după mai multe aterizări umede de zăpadă. Loviturile la cap sunt cele mai periculoase, așa că vă recomandăm cu tărie ca începătorii de schi să cumpere o cască.

Produsele au fost create pentru cei cărora le place să-și petreacă timpul liber pe pante cu zăpadă. Efectuarea activității fizice în aer liber la temperaturi de îngheț are multe avantaje în ceea ce privește buna funcționare a corpului nostru. Sporturile de iarnă ne întăresc corpul, cresc imunitatea și îmbunătățesc coordonarea.

Vă recomandăm îmbrăcămintea termoactivă ca strat de bază al ținutei de iarnă care izolează umezeala și păstrează căldura pe suprafața pielii. În sortimentul nostru veți găsi, de asemenea, jachete și pantaloni concepuți cu accent deosebit pe sporturi precum schiul sau snowboard-ul.

Acestea sunt în prezent cele mai populare discipline de sporturi de iarnă. Aceste produse sunt rezistente la vânt și impermeabile, care este o mare barieră împotriva zăpezii, vântului sau ploii.

Vrei să fii sigură că nu ți-e frig în timp ce schiezi? Nu uitați să luați cu voi lenjeria intimă termoactivă adecvată. Modul nostru preferat este de a purta straturi, care creează o izolație fermă împotriva gerului. Nu uitați și de accesorii precum ghete de zăpada, mănuși de schi pentru femei sau șosete calduroase speciale.

Dorești să încerci ceva nou în materie de sporturi de iarnă? Tipuri de patinaj practicabile in Romania

Multe orașe deschid patinoare iarna, atât în ​​interior, cât și în exterior. De obicei, este posibil să cumpărați patine de la fața locului, dar merită întotdeauna să aveți propriul echipament de iarnă – suntem siguri că nimeni în afară de noi nu folosește patinele și ne putem bucura de echipamentul achiziționat mulți ani.

Ne poate părea că patinajul este un sport destul de nou. Ei bine, nu! Aparent, acum mai bine de 5.000 de ani. Strămoșii noștri obișnuiau să patineze, care desigur au fost construite puțin diferit față de echipamentele de patinaj de astăzi. Au fost construite, cum altfel, din oase de animale și legate de pantofi uzați cu curele. Patinajul pe gheață este astăzi unul dintre cele mai populare sporturi de iarnă și forme de agrement activ.

Este un sport care oferă multă distracție – mai ales că poți învăța din când în când elemente și trucuri noi pe gheață. În ceea ce privește sportul, distingem patinajul artistic și hocheiul. Toate aceste sporturi sunt desigur realizate pe patine, pe care vrem să vi le prezentăm din partea practică și tehnică.

Nu orice tip de skate este potrivit pentru fiecare picior. Înainte de a le cumpăra, ar trebui să fiți atenți la câteva probleme, astfel încât călătoria să fie plăcută și să nu ne rănim din cauza echipamentului slab selectat.

Înainte de a vă cumpăra modelul de vis, ar trebui să verificați tipul, designul de derapaj și prețul acestora. Există mai multe tipuri de patine, dar pot fi împărțite în trei categorii principale. Acestea sunt patinele artistice, patinele de hochei pe gheață, patinele pentru femei, patinele pentru bărbați și cele pentru copii.

Patinele artistice sunt de obicei din piele, ceea ce le face mai puțin rigide decât patinele de hochei pe gheață. Trăsătura lor caracteristică este și legarea cu șireturi. Patinele artistice albe sunt concepute pentru femei, negre pentru bărbați. Aceste patine sunt drepte în spate și ușor îndoite în față. Au și dinți care vă permit să realizați figuri speciale pe gheață. Patinele sunt fabricate din oțel inoxidabil.

Patinele de hochei pe gheață sunt mult mai „mari” și mai stabile decât cele anterioare. Pantoful în sine este cel mai adesea din plastic, uneori se întâmplă să fie din piele – cea mai des aleasă de jucătorii de hochei. Acest tip de patine stabilizează piciorul și îl protejează de posibile răni. Partea din față, adică vârful echipamentului, este de obicei fixată cu un plastic dur și rezistent.

O trăsătură caracteristică patinelor de hochei pe gheață este, de asemenea, o parte superioară puțin mai lungă decât partea superioară a patinelor artistice.

Patine cu role

Datorită faptului că patinajul este posibil în țara noastră doar în timpul iernii sau în săli special amenajate, care nu sunt disponibile în multe orașe, au fost inventate patine în linie. Ideea lor principală este posibilitatea de a înlocui skidul cu un skate, cu un skid cu roți. Datorită acestei soluții, ne putem bucura de patinaj pe gheață iarna și de patinaj cu role în alte sezoane.

Patinele de gheață sunt produse atât de companii specializate în crearea de accesorii sportive, cât și de mărci specializate, care se ocupă în principal cu producția de echipamente pentru sporturi de iarnă. Cu toate acestea, atunci când alegeți modelul de vis, merită să acordați atenție unor mărci precum: Spokey, Zealot, Allright etc.