Haine sport barbati super originale si la moda în 2021

Ceea ce distinge îmbrăcămintea în aer liber de îmbrăcămintea pentru viața de zi cu zi este adaptarea specială a articolelor vestimentare individuale la activitatea respectivă în aer liber.

În limbaj simplu, aceasta înseamnă că unele textile funcționale oferă o protecție deosebit de bună împotriva vântului și ploii, în timp ce altele sunt foarte calduroase sau extrem de respirabile și se usucă rapid. Îmbrăcămintea funcțională pentru exterior oferă o potrivire bună, un grad ridicat de libertate de mișcare și o stare confortabilă pentru activități sportive în aer liber.

Producătorii cu experiență precum Mammut, Jack Wolfskin și Vaude utilizează o mare varietate de materiale funcționale în proiectarea și fabricarea îmbrăcămintei funcționale.

Pe lângă cămășile funcționale cu uscare rapidă, sunt deosebit de populare jachetele rezistente la apă și jachetele softshell prietenoase cu mișcarea, lenjeria de corp funcțională, șosetele sportive în aer liber și pantalonii de trekking rezistenți la uzură.

Deoarece proprietățile funcționale și materialele de îmbrăcăminte în aer liber diferă în funcție de sport, veți găsi aici o imagine de ansamblu compactă a diferitelor sporturi în aer liber și geaca potrivită.

Când spui îmbrăcăminte de outdoor, mulți oameni se gândesc mai întâi la cămăși de drumeții cu carouri și șosete înalte care ies din cizmele de drumeție.

Îmbrăcămintea clasică de munte este modernă și a fost purtată de zeci de ani pe munți. Materialele care au devenit mult mai ușoare și se usuca extrem de repede s-au schimbat de-a lungul anilor.

Jachetele de drumeție sunt, de asemenea, foarte ușoare și oferă, de asemenea, o protecție foarte bună împotriva vântului și ploii. În funcție de vreme, excursioniștii pot alege o jachetă funcțională cu softshell sau hardshell.

  • Hardshell sau softshell – care este diferența?

Cei doi termeni hardshell și softshell sunt folosiți foarte des în echipamentele de exterior. Fie că sunt jachete softshell sau hardshell – cele două tipuri de îmbrăcăminte funcționale oferă o protecție excelentă împotriva vântului și ploii.

Au o coloană înaltă de apă și sunt de obicei echipate cu o glugă impermeabilă. Prin utilizarea membranelor respirabile precum Gore-Tex sau Ceplex, materialele textile de exterior, rezistente la vânt și impermeabile, dar și respirabile. Aceasta înseamnă că umezeala poate fi eliminata din interior spre exterior, dar în același timp ploaia nu poate pătrunde în jacheta de exterior.

Pe de altă parte, cu jachetele softshell și pantalonii softshell, nu este vorba de impermeabilitate, ci de o bună libertate de mișcare și de o respirabilitate optimă. Multe textile funcționale softshell oferă o protecție bună sau foarte bună împotriva vântului rece și garantează o potrivire sportivă și confortabilă.

Unele sunt echipate cu o membrană Gore Windstopper, care face îmbrăcămintea funcțională completă și permanent rezistentă la vânt. De asemenea, îmbrăcămintea softshell poate fi, într-un anumit grad, cu protecție împotriva ploii. Cu toate acestea, în cazul precipitațiilor abundente și de lungă durată, acestea sunt net inferioare echipamentelor rezistente.

Ce ar putea fi mai frumos decât să vă bucurați de zile pline de viață în aer liber în timp ce faceți drumeții? Bine echipat cu echipamentul potrivit și îmbrăcămintea potrivită pentru drumeții, turul este de două ori mai distractiv!

În primul rând: îmbrăcămintea de drumeții are un aspect funcțional și ar trebui să fie în primul rând confortabila. În funcție de obiectul de îmbrăcăminte despre care vorbiți, diferite cerințe sunt în prim-plan.

Cui îi place să meargă în turneu cu pantaloni de drumeție sau o jachetă de drumeție care nu îți place și în care nu te simți confortabil?
Cu o selecție largă din gama Vaude, Mammut, Patagonia, Haglöfs și Bergans există multe oferte pentru femei și bărbați și toată lumea va găsi ceva potrivit.

Îmbrăcămintea pentru drumeții optima

Principiul cepei s-a dovedit a fi eficient în tururi cu condiții meteorologice schimbătoare. Începând cu lenjerie de corp din fibre sintetice sau lenjerie moale merinos peste cămăși de drumeție respirabile, cămăși de drumeție și bluze de drumeție, precum și un pantalon de drumeție și o jachetă funcțională. Fibrele funcționale impermeabile, rezistente la vânt și respirabile asigură protejarea corpului și menținerea unei senzații plăcute și uscate a corpului.

  • Ce haine aparțin bagajelor de turism?

Dificultatea și lungimea excursiei sunt luate în considerare la alegerea îmbrăcămintei, la fel ca și terenul. Pentru o excursie pe timp de zi în climatele sudice sau pe drumeții montane joase, trebuie împachetate alte articole de îmbrăcăminte în rucsac, ca și pentru excursii de cabane de mai multe zile și drumeții montane pe teren alpin.

Pe scurt: Când vine vorba de îmbrăcăminte pentru drumeții de vară, accentul se pune pe alte proprietăți funcționale decât în ​​drumețiile de iarnă sau când este înghețat. 

  • Pantaloni de drumeții: corespunzători sunt robusti, ușor de întreținut și se așează confortabil pe corp. Unii pantaloni cu fermoar cu crac detașabil devin rapid pantaloni scurți de drumeție, economisind o haină suplimentară. Pantalonii impermeabili sunt recomandați pentru drumeții de mai multe zile, în timp ce pantalonii de ploaie ușoară sunt suficienți ca rezervă pentru situații de urgență în excursii scurte de o zi.
  • Geacă de drumeție: Indiferent dacă sunt jachetele ușoare Windstopper, jachetele elastice Softshell cu țesăturile adecvate pentru jachete de ploaie utilizate ca echipament depind, de asemenea, de cerințele din turneu.
  • Geacă izolatoare: vremea neconcordantă și temperaturile schimbătoare fac din stratul intermediar de încălzire un factor important. Fie ca sunt subțiri jachetele din lână sunt suficient de corespunzătoare pentru protecție împotriva frigului.
  • Mănuși: Deoarece mâinile nu sunt protejate, se recomandă mănuși de drumeții care funcționează și cu bețe și pălării calduroase pentru drumeții. 

Echipamentul suplimentar

Încălțămintea adecvată, inclusiv șosetele pentru drumeții, face parte din echipament. Pantofii de drumeție ca cizme sau în varianta de ghete cu abordare redusă, asigură o prindere sigură și fiabilă, chiar și pe teren mai abrupt, cu pasaje de urcare scurte.

În secțiunile cu zăpadă sau tufe spinoase, cizmele de drumeție sunt deosebit de utile. Sandalele de drumeție sunt utile în special pentru distanțe scurte cu climă caldă și pe teren plat. 

Un adevărat rucsac de drumeție are un sistem de transport confortabil, cu o distribuție echilibrată a sarcinii. Rucsacurile de zi ușoare conving prin aspectul practic, ventilația fină a spatelui și detaliile practice, cum ar fi pregătirea unui sistem de hidratare.

Alimentarea cu lichid este mult mai ușoară cu o bidon de hidratare în mișcare. Cu un canal izolat al furtunului, acest lucru se aplică și la temperaturi scăzute.

Bastoanele pentru drumeții sunt, de asemenea, foarte practice și de mare ajutor. Acestea oferă suport suplimentar și ușurează articulațiile.